12/20/2016

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt


Eredeti cím: Mr. Miracle
Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 240

"Addie ​​Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?"



Az előző olvasásom is Debbie Macomber egyik műve volt (Első hó), ott is először a borító tűnt fel. Ez a borító talán még annál is szebb. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, tökéletesen megalapozza azt a télies hangulatot, amit várok.

A történet nagy része már fel van vázolva a fülszövegben. Addie az általános iskolában szerelmes volt Erichbe, aki ezt kihasználva nevetség tárgyává tette, innen adódik a kettejük közötti konfliktus. Azonban mindketten félre tudják ezt tenni az édesanyjuk kedvéért.

Meglepődtem, hogy a könyv angyalokkal kezdődik. Imádom az angyalos történeteket így a lehető legpozitívabban indult számomra. A cselekmény tulajdonképpen két szálon fut, az egyik a már megismert Addie - Erich szál, a másik egy őrangyal első küldetése és az ebből adódó bonyodalmak.
Az angyalos részek nagyon jól be vannak építve, nem adtak lehetőséget holt pontoknak, sőt még vitték előre az események folyását.
Debbie Első hó c. könyvéből hiányoltam a karácsonyi hangulatot, ebben a történetben viszont megtaláltam. ^^
A kis terjedelem ellenére nem igazán éreztem kiforratlannak. Beszippantott az egész hangulata, csak úsztam az árral. Egynapos, kikapcsolódásra tökéletes olvasmány.
Az egyedüli, amit furcsálltam Erich sérülése. Nem tört még el semmim *koppkoppkopp*, így nem tudhatom milyen, de ahogy elképzeltem nem igényelt volna ekkora ápolást.
A cselekmény nem túl akció dús, mégis egy percig sem unalmas. Inkább a hangulatokon és a kialakult légkörön volt a hangsúly.
Egyáltalán nem nyálas vagy nagyon vattacukros, pont olyan volt, ami a kis romantikus lelkemet megmelengette.
Karácsony előtt kedves kis olvasmány, kellemes ünnepi hangulattal és rámutat, hogy minden karácsony különbözik a többitől, próbáljunk meg minden évben "tiszta lappal" belevágni.


Értékelésem: 4/5





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése